Generelt

Fem spørgsmål at stille dig selv før du køber en aktie

Hvis du er ligesom de fleste mennesker i dag, har du enten tanke om at investere i aktiemarkedet eller du faktisk gik ud og købte nogle bestand. Hvis det er så fantastisk, der er masser af penge at tjene i aktiemarkedet, men det vigtige spørgsmål er; Hvordan henter du dine aktier?

Er du køber bestanden, fordi din bror fortalte dig til?

Fik du et varmt tip fra dit postbud?

Eller er du bare købe materiel, fordi du kan lide virksomhedens produkter?

Tro det eller ej, en meget stor procent af folk, der investerer på aktiemarkedet investere deres hårdt tjente penge baseret på de ovenstående eksempler uden yderligere forskning.

Lyder dette som en smart måde at investere til du? Det er bestemt ikke for mig.

Hvis du spørger din bror hvad bestanden til at købe og din bror tilfældigvis er Warren Buffett, godt så jeg tror er sikkert at sige, at du vil gøre en god investering, men hvor mange af os kan nu hævder Warren Buffett som vores bror?

For langt de fleste af os denne form for investering er meget risikabelt, mens du kunne tjene penge, det er mere sandsynligt, at du vil miste penge.

Til at hjælpe dig med at holde fra at miste dine penge og til at hjælpe dig med at træffe det bedste valg, når picking bestande, nedenfor kan du finde de fem vigtigste spørgsmål at stille dig selv før du køber en aktie.

1. Hvad gør virksomheden?

Det lyder ret grundlæggende oplysninger, men det kan være svært at finde. De fleste virksomheder tilbyder mere end et produkt; en stor konglomerat kan tilbyde hundredvis af forskellige produkter i en række brancher. Grave i selskabets lineup kan give dig en bedre fornemmelse af de kræfter, der vil drive sine resultater.

Granske en virksomheds produktlinje dåser også fortælle dig, hvor overskuddet kommer fra. For eksempel: video spil tegner sig for 11% af Sonys udstationerede samlede salg i 2000, men 40% af sin indtjening.

Årsberetningen er den bedste kilde til denne form for oplysninger. Sørg for at læse aktionærerne brev, samt præsentationer af virksomhedens produktserier. De er også en del af selskabets SEC filings.

2. hvor hurtig er virksomheden vokser

Over lange perioder, er aktiekurser drevet af indtjeningsvækst. Der kan komme, når en virksomhed skærer omkostninger, men i sidste ende, indtægterne skal øges, hvis indtjening er at holde på vej op. Hvis indtægter, også kaldet salg, stigende, det er en god indikation af, at noget er i orden. Måske virksomheden kan prale med en bedre end gennemsnittet produkt eller en mere effektiv salgsstyrke. Derimod kan udflagning salg signal problemer.

Indtjeningsvækst betyder, at virksomheden gør mere, nok til at udligne sine omkostninger. Etablerede virksomheder bør vise ensartede resultater, men unge virksomheder vise ofte stærk omsætningsvækst med ringe eller ingen indtjening. Vidne til utal af internetvirksomheder med masser af salg og ingen overskud.

3. hvordan Profitable er det?

Ud over vækst, se på hvor effektivt virksomheden gør penge. Afkast af aktiver viser hvor godt det har oversat en dollar af sin aktiv base i en dollar i overskud. En virksomhed med et afkast på aktiver på 20%, for eksempel, har produceret $0,20 af indtjening fra hver dollar af aktiver. Tilsvarende afkast af egenkapital foranstaltninger hvor godt virksomheden har forvandlet en dollar af aktionærer egenkapital til indtjening.

Foranstaltninger som afkast af egenkapital og afkast af aktiver hjælp du forstå, hvor effektivt et selskab tildeler sine ressourcer, og de tillader dig at se ud over rå profit numre. Virksomheder med de samme indtjening tal kan have meget forskellige afkast på egenkapitalen og afkast på aktiver, afhængigt af hvor godt de har forvandlet deres aktiver til overskud.

4. hvor sund er dets finanser?

Indtjening og likviditet er to forskellige ting. Du kan tjene en meget generøs løn men stadig løber ind i likviditetsproblemer, hvis du får udbetalt kun to gange om året. På grund af særheder i regnskabspraksis afvige et selskab rapporterede indtjening ofte fra beløbet af kontanter det bringer i døren. Sætningen af pengestrømme, som er en del af den årlige rapport, vil fortælle dig, bare hvor mange penge en virksomhed hul.

Det er også vigtigt at se, hvordan virksomheden bruger at kontanter. Grave i likviditetsopgørelsen at finde ud af hvor de penge går kan kaste lys på ledelsens strategi og give dig yderligere indsigt i selskabets fremtid. Er det bygning aggressivt for fremtiden ved at åbne nye butikker eller bygge nye produktionsfaciliteter? Er det køber andre virksomheder, afdrage gælden, opbygning af kontanter reserver, købe tilbage bestand, eller betalende udbytte?

Virksomheder kan også udstede gæld til at finansiere nye planter og forskning indsats eller at redde sig ud af kort sigt kontanter problemer. Virksomheder har brug for at se deres gældsniveauet, selv. For meget låntagning kan tvinge virksomheden til at bruge sine penge til at betale renter, i stedet for at anvende det til mere produktive ender.

Ingen hårde og hurtige reglen vil fortælle dig, hvor meget gæld er passende for en bestemt virksomhed, fordi for gældsætning kan variere på tværs af brancher. For at få en idé om, hvorvidt en virksomhed er overbebyrdet af gæld, skal du opdele sin formue af sin egenkapital. Resultatet er selskabets finansielle gearing.

5. er det prisen værd?

En virksomhed kan klare alle disse forhindringer, men sælge til for høj en pris for at være en attraktiv investering. Det hele afhænger af hvor meget dets perspektiver er værd.

For at finde ud, har kig på dens frem pris/indtjening forholdet, for eksempel General Electric en forward P/E 41, hvilket betyder, at aktionærerne nu betale $41 for $1 af selskabets fremtidige indtjening.

En anden udbredt foranstaltning er prisen/book ratio. Det viser, hvor meget aktionærer betaler for $1 af selskabets aktiver.

Uanset hvilken ratio, du bruger, sammenligne det med sine paralleller til andre virksomheder i sin branche og markedet som helhed. Der vil fortælle dig hvordan dyre bestanden er relativt set. Husk, lagre med meget høj P/E og P/B nøgletal kan falde drastisk, når enhver lille ting går galt.

Analysere bestande er ikke let, men du vil være ned til en solid start hvis du spørger disse spørgsmål først før købe en bestand.

Copyright © Tanner Larsson

1 thought on “Fem spørgsmål at stille dig selv før du køber en aktie”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.