Penge

10 søvnhygiejnetips, der hjælper dig med at få den hvile, du har brug for om natten

Der er 10 søvnhygiejnetips, som du kan følge for at hjælpe dig med at få den hvile, du har brug for om natten. Ved at følge disse trin giver du din krop den bedste chance for at få en god nats søvn og vågne op forfrisket. Når du sover, vil du skifte mellem Rapid Eye Movement (REM) søvn og Non-Rapid Eye Movement (NREM) søvn. Disse trin kan hjælpe dig med at komme ind i en dybere søvn om natten og forblive i søvn hele natten læs mere på sleepzone.dk.

Undgå visse lys før sengetid. Blåt lys, der udsendes fra skærme, kan forstyrre din søvn. Sluk for din telefon eller tablet inden sengetid. Sørg også for at slukke for ovenlys. Prøv at vågne op på samme tid hver dag. Undgå koffein. Koffein kan modvirke søvnhygiejneindsatsen, så hold dig væk fra dem. Sørg i stedet for at undgå at tage en lur. Det er også vigtigt at holde sig til en regelmæssig søvnplan. Du kan bruge sundhedsfremmende smartphone-apps til at minde dig om, at det er tid til at sove.

Hvis du føler dig søvnløs det meste af tiden, kan du overveje at få en hypnoterapi session. Hypnoterapi programmer kan hjælpe dig med at sove bedre, men det er bedst at se en læge, hvis du tror, du måske lider af en søvnforstyrrelse. Ved at følge disse tips kan du sove bedre, vågne op forfrisket og føle dig bedre. Der er utallige sundhedsmæssige fordele ved at sove bedre, så sørg for at gøre, hvad der er bedst for din krop.

Miljøet i dit soveværelse skal være befordrende for søvn. Hold temperaturen mellem 60 og 67 grader Fahrenheit. Du kan også bruge ørepropper eller hvide støjmaskiner til at drukne støj, der kan forstyrre din søvn. Sørg for, at din seng er behagelig, og at dine puder er et godt match. Husk at slukke lyset, inden du sover. Du kan springe nogle af disse tip over, hvis du finder dem for vanskelige at implementere. Ved at følge disse tips kan du få en god nats søvn.

Et andet vigtigt tip til søvnhygiejne er at regulere din stuetemperatur. Soveværelset skal være køligt, omkring tres til halvfjerds grader Fahrenheit. Dæmpning af lysene før sengetid er også gavnligt. Stærkt lys om natten forstyrrer vores døgnrytme og narrer vores hjerne til at tro, at det stadig er dag. Det gør det svært for os at falde i søvn. Prøv at bruge ørepropper eller hvide støjmaskiner til at maskere støjen, før vi går i seng.

Hvis du har problemer med at sove, bør du konsultere en læge. Lægen kan identificere årsagen til din søvnløshed og indlede en behandling for det. En ud af fire amerikanere lider af søvnløshed. Mens de fleste af dem kommer sig selv, vil nogle mennesker kræve lægehjælp. Kognitiv adfærdsterapi (CBT) er et af de mange søvnhygiejnetips. Disse teknikker er en vigtig del af behandlingen for søvnløshed. Der er mange fordele ved at vedtage disse tips, så sørg for at prøve dem.

Et andet vigtigt tip til søvnhygiejne er at forbinde din seng med en beroligende aktivitet, såsom at læse eller gøre noget andet afslappende. Hvis du finder dig selv ude af stand til at sove uanset hvad, skal du komme ud af sengen. Prøv at finde en afslappende aktivitet at gøre før sengetid og gå derefter tilbage i seng, når du er klar til at sove igen. Dit generelle helbred afhænger af god søvnhygiejne. God søvnhygiejne er afgørende for at opretholde en sund livsstil. Glem ikke at indarbejde disse tips i din daglige rutine.